Камера на Живо от Центъра на Разлог

Телефонни измамници, върлували в Банско, влизат в затвора

Телефонни измамници влизат в затвора. На Д.И. е наложено ефективно наказание от една година и четири месеца „лишаване от свобода“, а на М.Д. – една година и осем месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от четири години. Съдът е одобрил споразумения, сключени между Районна прокуратура – Разлог и подсъдимите М.Д. и Д.И., обвинени за извършени от тях престъпления, в резултат на които била нанесена имотна вреда на две лица от гр. Банско и гр. Мездра.
На 23.12.2016 г. съучастниците – М.Д., Д.И. и С.Г., с цел да набавят за себе си имотна облага, въвели в заблуждение жена от гр. Банско,че й се обажда полицай Николов. Представяйки се по този начин за длъжностно лице, на нея било обяснено, че в града има телефонни измамници, които ще се свържат с нея и че трябва да съдейства за задържането им.
След това на жената се обадил мъж, който й казал да предаде намиращите се в нея пари и ценности. Било й е заявено, че й се обажда лице, което знае, че тя разполага с парични средства и ако откаже да ги даде ще се стигне до саморазправа с нея.
По този начин на пострадалата била причинена имотна вреда в размер на 5880 лева, 1101 долара и 170 евро, а също така и отнети изделия от злато – монета, зъбна коронка и накити, с общо тегло 23 грама, на стойност 1348.82 лева.
Няколко дни по-късно, на 27.12.2016 г., по същата схема, те въвели в заблуждение мъж от гр. Мездра, на когото по телефон „инспектор Лазаров от Криминална полиция“ обяснил, че за да не стане жертва на телефонни измамници, следва да предаде намиращите се в него пари. В резултат на това пострадалият бил ощетен с 2000 евро.
Определенията на съда са влезли в сила.