Камера на Живо от Центъра на Разлог

Това истина ли е? Свалят номерата на български коли и глобяват шофьори на гръцката граница

Тежки глоби и санкции се налагат на българските шофьори на граничните пунктове със Гърция.

Гръцките гранични и митнически власти се подиграват с нашите съграждани и налагат всякакви измислени на момента закони и страшни глоби придружени със свалянето на регистрационните табели на българските автомобили, твърди fakti.bg.

Всеки ден само на граничния пункт Капитан Петко войвода се връщат по тридесет български автомобила със свалени регистрационни табели, взети шофьорски книжки и с написани глоби за какво ли не.

Българските граждани се оплакват, че техните права не се зачитат от гръцките власти и дори тенденциозно се гаврят с тях. Налагат се глоби за всичко, без да имаш правото да се защитиш, все едно не си човек. Имаш драскотина по колата, напукано стопче, изгоряла боя, точка в стъклото, лятна гума, теглич на автомобила, напукана броня, захабена шофьорска книжка, туба с резервно гориво, резервен акумулатор, виснал таван в купето на автомобила.

За всичко, каквото си поискат могат да ви свалят номерата и да ви наложат големи глоби на бял лист А4, написан на коляно и със син печат.

За около петнадесет дни на пунктовете – Маказа, Ивайловград,Илиндин, от гръцка страна са се върнали без регистрационни табели и със солени глоби над двеста български автомобила на хора, които са ходили да берат гъби в Гърция.

А къде остана свободното преминаване на стоки, зеленчуци и плодове в Европейския съюз, или то не важи за българските граждани?
В същото време, колите на нашите комшии с надписи „агротико“ (земеделски), на които номерата и талоните са от преди век, а лични карти и шофьорски книжки са от преди петдесет години, преминават безпроблемно нашата граница.

Снимките в паспортите на по – възрастните гърци, идващи в страната ни са от годините на тяхната младост, но за тях законите в България не важат. Шофират пили, подиграват се с нас и ни унижават по всякакъв начин. Изнасят ни дърветата, изнасят ни дивеча, изнасят ни цветните метали и какво ли още не, а при тях, ако се опиташ да изнесеш десет килограма гъби, които си набрал сам, оставаш без номера, талони на автомобила и солидна глоба за награда.

Като виждаме всичко това, което става с нашите съграждани пътувайки, или връщайки се от Гърция и глобите, които ни налагат техните власти, се чувстваме забравени от собствената си държава и тя гледа на нас само като данъкоплатци и нищо друго.

Източник fakti.bg