Камера на Живо от Центъра на Разлог

Топ 10 идеи за плочки в банята: Дизайн и възможности

Всички искаме да проектираме банята си, така че да бъде не само функционална, но и красива. Един от начините да постигнем този баланс е чрез избора на подходящи плочки. За щастие имаме няколко съвета, които да ви дадат старт и да ви помогнат при взимане на решение. Минималистите естествено ще е по-добре да изберат изчистени, прости опции като класически мрамор, докато максималистите могат да се развихрят с цвят и шарка.Геометрични, бохо-шик шарки на плочки за баня могат да изглеждат добре, ако домът ви има бохо атмосфера навсякъде, а ако сте по-скоро традиционалисти, черно-белият кариран модел ще внесе тези вибрации във вашата баня.

Почерпете вдъхновение от любими, изпитани и одобрени от дизайнери идеи за плочки и направете правилния избор за вашата баня.

Мраморни плочки за класическа елегантност

Ако търсите изтънчен и класически вид за вашата баня, мраморните плочки са перфектният избор. Те изглеждат страхотно в големи формати и пасват добре на бани с всякакви размери.  Също така придават усещане за разкош и стил и се комбинират прекрасно със златни или сребърни акценти.

Мраморните плочки са безопасно решение, ако не сте съвсем сигурни какво искате.

Заложете на традиционното черно и бяло

Черно-белите плочки за баня също могат да бъдат невероятно стилни, особено в старинен дом. Потърсете квадратни подови плочки за баня в черно и бяло и създайте традиционен кариран модел за открояващ се резултат. Това се оказва една от най-добрите идеи за подови плочки и е идеалният начин да добавите малко шик към вашата малка баня.

Мозайка за уникален дизайн

Мозайката е страхотен начин да добавите уникален и живописен акцент към банята. Можете да избирате между различни цветове и форми, за да създадете своя собствен дизайн.

Имитация на дърво за топлина

Ако искате вашата баня да изглежда уютно и топло, плочки имитиращи дърво са отличен избор. Те придават на помещението СПА атмосфера и са лесни за поддръжка.

Тъмни плочки за драматичен ефект

Ако искате да внесете драматизъм и атмосфера във вашата баня, тъмните тонове са правилният избор.

Тъмните плочки незабавно могат да придадат изтънченост на помещението, независимо дали ще изберете горско зелено, наситено синьо или чисто, мастилено черно.

Изберете плочки с лек блясък, това ще помогне на светлината да се отразява из стаята.

Комбинирани със светли акценти, тъмните плочки  правят силно впечатление.

Пастелни тонове за нежност

Ако сте почитатели на нежните и пастелни цветове, можете да изберете плочки в тези тонове. Те създават свеж и успокояващ вид.

Ако баня ви е с по-малкък размер, изборът на големи плочки в комбинация със светлите тонове, може визуално да увеличи пространството и да го направи по-просторно.

Студено и уютно сиво

Сивите плочки за баня са друг вечен фаворит, но често има опасност да внесете твърде много студени тонове в пространството, особено в бани, които не получават много светлина.

Изберете топли сиви тонове, за да запазите уюта и да сте сигурни, че няма да ви побият тръпки по време на зимните сутрешни душове. За малко допълнителна мекота може да добавите зеленина и дървени акценти, които стоят красиво на сивия фон.

Шарени подови или стенни плочки (или и двете!)

Тези, които искат да се потопят в света на шарените плочки, но не са готови да рискуват, може да заложат на шарени подови плочки, които ще бъдат отличен избор. По-смелите и по-сигурните в предпочитанията си, могат да поставят шарка и върху стените за максимално въздействие.

От традиционни, през геометрични, до напълно нестандартни, шарените подови или стенни плочки за баня вдигат нивото на интериорния дизайн.

Златни и сребърни акценти за лукс

За да добавите допълнителна доза лукс и блясък към банята си, изберете плочки със златни или сребърни акценти. Те придават изисканост и стил.

Плочки с ефект на тухли

С класически вид и усещане, тези плочки са идеални за създаване на индустриален шик във всяка баня. Те придават текстура и дълбочина на стените, а също така се предлагат в различни цветове, така че да паснат на всеки декор.

Надяваме се, че нашите идеи ще ви помогнат при избора на плочки за вашата баня. Помислете внимателно за стила и настроението, което искате да постигнете, и смело се насочете към този избор.

Последвайте ни: