Камера на Живо от Центъра на Разлог

Треньорът и разпределителят на „Пирин“ в Идеалния отбор на петия кръг на Суперлигата

Двама волейболисти на Хебър Пазарджик попадат в Идеалния отбор на петия кръг на Суперлигата.
Това са посрещачът Мартин Симеонов, както и централният блокировач Мартин Палийски. Двамата забиха по 17 точки при победата на тигрите над Марек с 3:2 като гост в един от най-интересните двубои през изминалата седмица.
28-годишният Симеонов, юноша на Миньор Перник, се отличи с 3 блокади и 3 аса, при 73% позитивно и 30% перфектно посрещане, като бе и 52% в атака. Връстникът му Палийски пък постигна впечатляващите 9 блокади и допринесе за успеха с още 67% успешна атака.
Въпреки поражението няма как да не бъде отличен и Ангел Велков от домакините. Посрещачът реализира 24 точки при 3 блокади и 2 аса, но усилията му не бяха достатъчни за дупничани.
Нефтохимик също излъчи двама в Идеалния отбор за победата над Черно море Баск с 3:1. Това са либерото на националния ни тим и спортен директор на шампионите Теодор Салпаров, както и блокировачът Илия Петков, записал 15 точки, от които 6 спрени атаки на моряците.
Левски загуби с 1:3 у дома от Пирин, но сините нямаше да стигнат дори до гейм, ако не бяха усилията на Смилен Мляков. 36-годишният ветеран даде всичко от себе си, но 26 точки при 56% в атака не бяха достатъчни, за да могат столичани да спрат състава на Северин Димитров.
Именно специалистът предвожда Идеалния отбор, а негов разпределител е Стилиян Асенов от Разлог благодарение на разнообразието в атака, което внесе с отиграванията си в „Христо Ботев“.