Камера на Живо от Центъра на Разлог

Тридневна програма за празника на детето в Банско

1юниОбщина Банско е подготвила пищна програма за най-малките, по случай Деня на детето. Честванията на Международния празник ще продължат три дни, като организаторите са предвидили мероприятия за всички възрастови групи.

1 юни ще бъде наситен от събития, които ще стартират още в ранните часове на деня. От 9:30ч. в детските градини в общината ще бъде организирана забава с много интересни игри и изненади. По традиция от 10:00 часа ще бъде проведен риболовният турнир „Детето риболовец  без дрога“. Интерактивен урок по родолюбие  ще бъде представен от 12 часа в салона на читалище „Никола Вапцаров“. Денят ще завърши с безплатна кинопрожекция на два интересни детски филма – от 16:30 ч. – „Астерикс“  и от 18:00ч. – „Омагьосаната къща“.
Вторият ден от програмата е 4 юни. В съботната сутрин общинска администрация организират състезание по колоездене, което ще се проведе в градския парк – Банско.

Последният ден – 5 юни (неделя) ще премине под знака на благотворителността. От 10:00 до 14:00 часа на централния площад в курортния град ще се проведе благотворителна акция на художничката Йорданка Янакиева – „Рисувай с Дани – подай ръка“, а събраните средства ще бъдат дарени на Дневния център център за деца с увреждания „Здравец“ в Банско.

Цялата програма на честванията може да видите ТУК