Камера на Живо от Центъра на Разлог

Трудова борса в Разлог срещна бизнеса и безработни в региона

При изключително голям интерес в Разлог за десета поредна година се проведе трудова борса в сферата на туризма, организирана от  Дирекция „Бюро по труда“.  Директорът на Дирекция „Бюро по труда” Марияна Тренчева откри трудовата борса. Тя определи събитието като изключително успешно начинание на експертите по труда в града.

Стана ясно, че заявилите участие са 33 фирми с 351  работни места в областта на туризма, като почти всички работни места са за постоянна заетост. Работодателите представиха свободните позиции за наемане на работа, като основно те  бяха  за камериерки, сервитьори, бармани, пиколо, готвачи, рецепционисти, администратори и шофьори.
Много безработни лица от общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда дойдоха на трудовата борса с надежда да намерят работа. Те се срещнаха лично с работодателите, като обсъдиха изискванията, критериите, както и работната заплата, а повечето от тях си тръгнаха удовлетворени. Работодателите също проявиха интерес към кандидатурите на значителен брой търсещи работа лица.

Източник DarikNews.bg