Камера на Живо от Центъра на Разлог

Туристи атакуват Банско жадни за балканска музика

bohemibansko2016„Бохеми Банско Фест“ е поредният фестивал в града под Тодорка. Второто издание на музикалното събитие ще е празник на балканската музика в лицето на известни изпълнители, хиляди меломани и страхотни песни.

Колоритната проява ще е на 3 и 4 септември, а повечето хотели вече са пълни с почитатели на музиката от Балканите. Дино Мерлин е един от най-известните певци на Босна, истинското му име е Един Дервишхалидович, той е автор на текста на първия химн на страната си, много популярен, три пъти е представял Босна на Евровизия. Той ще изнесе първият си самостоятелен концерт в страната ни.

Магнифико пък е сценичното име на най-известния словенски певец, успял да пробие и в Италия, изключително популярен из цяла бивша Югославия. Това са двамата хедлайнери на двете „бохемски“ вечери. Магнифико дори взема уроци по български език, за да поздрави българските си фенове. Вече без проблем казва на чист български: „Приятно ми е да се запознаем“. От българска страна на сцената ще излезе младата Диа, комбинирала така успешно чистия фолклор и ди-джейския подход в песента си „Вено Невено“, а сега навсякъде звучи нейното „Лято“. В шоуто ще участват и сръбските тръбачи на „Kristijan Azirovic Orchestra“. Ще зарадват публиката и изпълнителите от „Алкохол Джаззз Оркестър“.

Фестивалът ще се проведе на площада в Банско, няма вход, всички концерти са безплатни.

Източник standartnews.com