Камера на Живо от Центъра на Разлог

Туристи от Нова Зеландия, Австралия и Сингапур посещават Банско

Сериозен приток на туристи се е наблюдавал в Банско през този зимен сезон. Според данните клиентите са били с двадесет процента повече от миналия сезон.

„Дължим тази положителна тенденция на отличното си партньорство с община Банско, както и на туристическия бизнес в курортния град, чиито услуги се подобряват с всяка изминала година“, заяви маркетинг директорът на Юлен Иван Обрейков.

По думите му тази зима е имало не само по-силен наплив туристи, но и гости от повече страни. Така например се оказва, че в Банско са карали ски дори жителите на Австралия и Нова Зеландия, на които им се е наложило да пътуват над 24 часа със самолет, за да кацнат в България.

Идват туристи от Сингапур и Ливан. Има все повече гости от Израел и Франция, допълни Обрейков.
Той не скри, че очаква и силен летен сезон за Банско през 2017 година. Предстои надуваемата пързалка на Бъндеришка поляна да бъде удължена до 400 метра, за да се превърне във втората най-дълга пързалка в света. Замислени са още и много други атракциони и събития в района, за да бъде градът под Тодорка атрактивен за туристите и през летните месеци.

Източник standartnews.com