Камера на Живо от Центъра на Разлог

Търсят, под дърво и камък, младежи, които не учат, не работят, не са и на борсата

Експерти ще издирват младежи до 29 години, които нито учат, нито работят, нито са регистрирани в Бюрата по труда, обяви директорът на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ Станислава Поповска. Това е по програма „Развитие на човешките ресурси“, а целта е младежите да се мотивират, да ги консултират, да ги включат в различните дейности, които се осъществяват в реализацията на пазара на труда.
Също така ще им бъде предоставена психологическа и кариерна информираност, за да може тези младежи да бъдат обхванати и регистрирани като бройка.
350 работни места са били обявени на поредната трудова борса в Разлог от 33-има работодатели. Търсели са се рецепционисти, готвачи,бармани, сервитьори.Явили са се стотици безработни, като се очаква от 1 декември повечето от тях да заемат тези работни места и да бъдат сключени трудови договори за сезона в Банско и Разлог.
Наплив на желаещи се забелязва по новия проект „Родители в заетост“. Крайният срок е 31 октомври, като до момента са подадени заявления от 77 родители и 44 –ма безработни, въпреки че заплащането е минимално.
Иначе безработните в Благоевградска област са 14 672-ма. Безработицата намалява, като на работа през изминалия месец са постъпили 1265 –има души.