Камера на Живо от Центъра на Разлог

Тя пуши и пи цял живот и посрещна 105 години в цветущо здраве

Хелън пуши и пи цял живот и посрещна 105- годишнината си в цветущо здраве. В младостта си ходела на работа директно от кръчмата.

Когато отпразнуваш 105-тия си рожден ден, хората си мислят, че криеш някаква тайна, някакъв елексир на дълголетието или си следвал специален режим през целия си живот. !05-годишната Хелън Грейнър от Флорида обаче, твърди, че тайна няма.

В интервю за телевизионния канал WTSP тя си припомня целия си живот, по време на който е пушила цигари, пиела е алкохол и танцувала до зори по нощните клубове.

„Никога не съм очаквала да живея толкова дълго. Никой в моето семейство не е живял толкова дълго. Не знам (каква е тайната на дълголетието)! „, споделя Хелън Граниър от Палм Харбър пред местния телевизионен канал WTSP.

Граниър отпразнува своя 105-ти рожден ден в неделя в Корал Оук, където е живяла през последните девет години.

По време на интервюто столетницата си припомня различни случки от своя живот, преминал в смях, танци и веселби. През всички тези години старицата, която на младини била бунтарка и често вървяла срещу течението, никога не се е ограничавала от нещо. Тя пиела и пушела и се забавлявала до насита.

„Аз пиех бира и пуших цигари и правех всичко… Оставах до късно, нали разбирате, танцувах до среднощ по клубове, а после отивах на работа“, спомня си буйната си младост Хелън.

Тя обичала да танцува, но съпругът й така и не й позволил да отиде в Лас Вегас, за да изпробва късмета си и в хазарта.
„(Съпругът ми) нямаше да ме заведе до Вегас, защото знаеше, че ми харесва да играя рисковано. О, обичах да играя на ротативките и когато мъжът ми почина аз, разбира се, отидох във Вегас“, разказва още столетницата, която помни някои от събитията толкова ясно, сякаш са се случили вчера.

Макар да била едва 5-годишна, когато Първата световна война приключила, тя твърди, че помни това време. Спомня си и деня, в който получила шофьорската си книжка, макар да признава, че не помни кога е започнала да шофира.