Камера на Живо от Центъра на Разлог

Уелс разпиля Русия и зае първо място в групата

euro20164Изключителен отбор на Уелс показа най-доброто от себе си и разкости немощния тим на Русия с 3:0 в последен мач от група В на Европейското първенство. На стадиона в Тулуза сякаш имаше само един отбор, островитяните правеха каквото си искат със съперника и в крайна сметка записаха втората си победа във Франция.

Русия започна мача с мисълта, че само победата ще запази шансовете на „сборная“ за участие в елиминационната фаза. Тимът на Леонид Слуцкий обаче не показа с нищо, че заслужава такова нещо и след само една точка напуска безславно Европейското първенство.

В другата среща от групата Англия и Словакия завършиха 0:0 и след победата на Уелс над Русия, Англия остана на второ място. Словаците с четири точки също имат своите шансове като трети отбор в групата.

Англичаните пропуснаха куп положения, и само геройствата на Матуш Козачик на вратата на Словакия запазиха ремито. То обаче бе факт, и сега Англия ще има далеч по-тежък съперник на осминафиналите.

Така след приключване на мачовете в група B сензационно на първо място е Уелс с 6 точки спрямо 5 за Англия. Словакия има 4 и ще изчака развитието на другите групи, за да разбере, дали продължава напред. Русия пък си остана с една точка от първия двубой с Англия и скоропостижно се сбогува с Франция.

Източник E79 News