Камера на Живо от Центъра на Разлог

Украинец смени името си на iPhone 7, за да го получи

iphone7Украинец смени името си на iPhone 7, за да получи безплатен апарат от този модел. В Украйна новият смартфон струва 850 долара, а таксата в общината за смяна на името само два долара. Така 20-годишният Олександър Турин, който вече се казва Айфон Сим Турин се е сдобил с новия телефон, спестявайки си много средства.Всичко тръгва от нестандартен конкурс, обявен от компютърна компания в украинската столица Киев.

От компанията предложили безплатни модели на първите петима души, които легално сменят имената си и с това на смартфона.20-годишният Олександър Турин толкова много искал да има най-новия модел, че веднага се втурнал към общината. Той променил името си и по документи вече се казва Айфон СимТурин. В замяна е получил обещания безплатен телефон. Украинецът е платил само 2 долара, за да смени името си и е спестил около 850 долара, които иначе е щял да плати, за да си купи новия модел телефон.Електронното издание Mashable прогнозира, че с времето новото име на украинеца ще се превърне в евръгрийн в страната, тъй като SIM освен като седем на украински, може да бъде разчетено и като (SIM) карта.

А всеки бъдещ iPhone ще има такава.На практика украинецът е късметлия, защото ако конкурсът беше направен миналата година по повод iPhone 6, то тогава името му щеше да бъде „iPhone Shist“ (shist е шест на украински), което най-вероятно нямаше да бъде прието с такъв ентусиазъм от англоговорящите, имайки предвид препратката към сходната като звучене мръсна дума.Сим казва пред Associated Press, че за момента ще запази името си, но след време най-вероятно ще се върне към родното си име. Той споделя, че не би искал един ден децата му да носят името на Айфон, затова планира когато се ожени да си върне старото име.

Украинското законодателство по никакъв начин не ограничава възможния брой промени на имената. Сега обаче официално по документи младежът се казва Айфон Сит Турин, но е и притежател на новия модел iPhone.Семейството му не подкрепя напълно радикалните действия, които е предприел само заради един телефон. „Беше трудно да приемем и повярваме, че е истина“, разказва сестра му Татяна Панина.По думите й обаче всеки човек има право да изразява себе си по конкретен начин и явно неговият е „по-специален“.

Източник Дартс Нюз