Камера на Живо от Центъра на Разлог

Успешни и доволни, изпълнени с идеи за своето бъдеще, учениците от ПГМСС-Разлог се завърнаха от Италия

Проектът  “Иновативни практики в биологичното земеделие и селския туризъм – с идея за бъдещето” с № 2017-1-BG01-KA102-035766 е финансиран по програма „ЕРАЗЪМ +”, Ключова дейност 1, Образователна мобилност на граждани и  се реализира между Консорциум „С идея за бъдещето“- България и „SERRINDFORM SRL“- Италия.

Това е четвърти по ред, качествено изпълнен  международен проект, чрез който повече от 70 ученици от ПГ по МСС – гр. Разлог са провели своите производствени практики  в реална работна среда.

Координатор и ръководител   – Татяна Динчева .

В област Тоскана – Италия учениците практикуваха във ферми за производство на кашкавал, рикота, йогурт . Продуктите на „BONGI“ са известни в цяла Италия  и печелят призови места в класация за качествена продукция.
Друго място, в което протичаше  мобилността, бе ферма, където учениците участваха в резитбата и почистването на лозовите и маслинови масиви, от които се добиват прочутите тоскански вина и зехтини.

Интересно място бе биопарк – I FRINYLI , където освен работа, учениците имаха възможност и да се запознаят с редки и типични растения в ботаническа градина, както и отглеждането на  видове риби и тритони в импровизиран аквариум.

Групата посети  гр. Пиза като част от културната програма по проекта.

За добре свършена работа всички получиха сертификати от италианските партньори  и сертификат „Europass Mobility“

Заредени с положителни емоции, всички са готови   за нови предизвикателства.

Горди са, че са   част от една иновативна селскостопанска гимназия, с богата материална база, каквато е  ПГ по МСС – гр. Разлог.