Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ути Бъчваров прави суджук на събора „Ирин Пирин“, бонбони и захарни петлета, по 100-годишна технология, за децата

Ути Бъчваров ще готви на разложките поляни по време на първото издание на „Ирин Пирин“. Кулинарният спец ще покаже стари забравени рецепти и ще демонстрира майсторлъка си в приготвянето на  суджук. Демонстрацията ще е в последния ден на Събора 19 юни от 10,30 до 14,30 часа.

utibachvarov

Много чевермета по хайдушки и традиционни местни ястия ще могат да опитат посетителите на събитието на 17 и 18 юни. На място ще се прави типичната за региона разложка шупла, която може да се гарнира със сирене или сладко. Ще се майсторят гозби, събрали в себе си уханието на диворастящи билки и автентичния вкус на градински зеленчуци.
В кулинарните зони на събора ще се предлагат само качествени млени меса. Политиката на основния организатор на събитието Фондация „Наследство в бъдещето“ е ресторантите на терен да предлагат собствени марки млени меса или одобрени предварително продукти (кебапчета, кюфтета, наденици), за да се гарантира качество на потребителите.

На събитието ще могат да се опитат фермерски продукти и био храни. Атракция за децата ще са бонбони и захарни петлета, които ще се правят на място по 100-годишна технология.

Съборът ще представи фолклора и традициите, вдъхновени от духа на Югозападна България. В дните на събитието ще се проведе Национален фолклорен фестивал „Разлога”, в който ще участват над 5000 изпълнители и четвърто издание на фестивала на българското хоро „На армане с тъпане”. Край Разлог ще бъдат представени традиционни български занаяти, етнографски и музейни експозиции. На Събора ще има детска творителница, народни игри, борби и атрактивни концерти с участието на най-големите фолклорни изпълнители от Югозапада.

Източник blagoevgrad.eu