Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ученици засадиха жълти минзухари в двора на училището си

Учениците от 9″б“ клас заедно с преподавателя си по история и цивилизации Соня Крънчева подеха инициативата тази година да засадят жълтите минзухари в двора на училището и да продължат за четвърта година да работят по проекта, организират от Ирландски тръст за Холокост.

bty

Като цяло този проект е предназначен за ученици на възраст 11-18 години като предвижда целенасочена дейност в училища от цял свят, наблягащи на правата на човека, изграждане на ценностна система у подрастващите. Този проект дава възможност на младите хора да се запознаят с темата за Холокост и повишаване на информираността за опасностите от дискриминация, предразсъдъци и фанатизъм.

Както всяка година учениците засаждат луковици на жълт минзухар и отглеждат цветята в знак на важността на толерантността и уважението.

Жълтият цвят напомня жълтите звезди на Давид, които евреите са били принудени да носят по време на престоя си в лагерите по време на Втората световна война.Жълтият минзухар цъфти в края на януари или началото на февруари, по време на международния ден на Холокост /27 януари/.

И докато хората се възхищават на цветята, децата могат да обяснят какво символизират.