Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ученици и учители, от ОУ “Н.Парапунов“, показаха, на практика, какво се прави при пожар

Бедствието е голямо нещастие, което засяга много хора. Освен природно, то може да бъде причинено от и от човешка безотговорност и невнимание. Пожар може да възникне навсякъде!

evacuation1

Учениците, учителите и служителите на ОУ “Н.Парапунов“ показаха на практика какво трябва да направят, ако това се случи. Бе проведена учебна евакуация. Под ръководството и с помощта на преподавателите  се организира извеждането на учениците и служителите на безопасно място.
След събиране на мястото за евакуация и направената проверка на броя евакуирани деца и сградата, беше проведено демонстративно показване на начините на действие с пожарогасителни уреди, както и демонстрация с противопожарен автомобил от служителите на РСПБЗН-Разлог.

Най-полезно и атрактивно бе занятието за учениците от началния курс. От гл. инспектор К. Добрев – началник на РСПБЗН и инспектор Вецов децата научиха много за удивителната професия на пожарникаря.Разбраха, че пожарникарите спасяват хора не само при пожари, но и при наводнения и други бедствия и аварии. Дори пробваха специалната им екипировка. Оказа се, че всички знаят за какво е телефон 112.