Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ученици от Франция с дарителска акция в Разлог

Младежите са възпитаници на кампус „Сен Кристоф“, гр. Масьоб, Франция. Всички изучават социални специалности и сами решават да извършат дарение, като не разчитат на фондация или институция, а събират пари от спестявания и от продажби на ръчно-изработени сувенири, които продават на специално организирани базари.

Със събраните средства купуват дрехи, консумативи и хранителни продукти, които даряват на Дома за стари хора и АГ отделението в Разлог. Ръководител на децата е г-жа Мартин Марлен, която е учител по английски език в кампуса. Г-жа Марлен се занимава с дарителска дейност в България, по образователна линия, от 2006 г., а учениците са за първи път в България, но вече са открили много нови приятели, с които заедно разработват идеи за бъдеща благотворителност.
Бебешки пелени, дрехи и консумативи прие началникът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ-Разлог д-р Радка Божикова.

„Благодаря на децата и на техните големи сърца, в които се побират много човешки съдби и много надежди. Пожелавам и занапред да бъдат достойни представители на едно възпитано и отговорно общество, което помага вдъхва вяра в доброто и мотивира останалите хора да бъдат като тях“, каза д-р Божикова. Тя подари сертификат на г-жа Мартин Марлен в знак на благодарност, а Община Разлог даде плакети и полезни материали както на ръководителя, така и на придружаващите преподаватели от кампуса.

Благотворителната инициатива стана факт и с помощта на г-н Райчо Мотев-бивш учител по география.