Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ученици, родители и учители отбелязаха Деня на характера 2020 в Разлог

Какво ли би било ученици, родители и учители да посветим един ден, за да поговорим за характера? Повод за това имаха децата и възрастните от НУ „Яне Сандански“ – град Разлог и Характер.бг, като отбелязаха глобалната кампания за Деня на характера 2020 с дейности в началното училище и местното читалище на 25 септември.

Сутринта директорът на училището д-р Георги Тренчев и менторът за характер Димитър Татарски официално откриха новосъздадена среда за характер в училището, състояща се от творчески пана с личности от българската история, примери за характер за училищната общност. Сред тях бяха Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, Паисий Хилендарски, цар Симеон Велики, Св. Св. Кирил и Методий и хан Аспарух, въплащаващи силни страни на характера като упоритостта, саморегулацията, социалната интелигентност, надеждата, благодарността, любопитството и пламенността.По-късно през деня в занимание по класните стаи учениците изработиха свои градинки с ръчички със силните страни на характера, които да използват за решаване на проблеми и усвояване на възможности в ежедневието.

Вечерта пък се проведе публична дискусия за родители и учители в зала на Народно читалище – Разлог, в която експертът Марина Кларксън представи темата „Силата на характера в кризисни ситуации“. Дискусията бе предавана и онлайн на живо, създавайки повод за участие на всички родители и учители на училището, град Разлог и страната, които нямаха възможност да присъстват на място.

Тези тематични дейности бяха проведени в рамките на проект “Характерът: решение отвътре на възможностите отвън”, който начални учители от НУ “Яне Сандански” – град Разлог и ментори за характер по Характер.бг осъществяват с подкрепата на VIVACOM Регионален грант.

Последвайте ни: