Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ученическият парламент, на СУ „Братя Каназиреви“, награди своите таланти от конкурса „Моето училище“

Ученическият парламент към Средно училище „Братя Каназиреви“ награди всички ученици от 1 до 12 клас, които взеха участие в обявения конкурс на тема „Моето училище“.

Учениците се трудиха над рисунки, есета, послания и стихотворения и доказаха, че талантите трябва да се развиват. Комисия в състав Ина Манафова / председател на Ученическия парламент/, Божидар Димитров, Янка Илиева и Петър Кръстев оцениха всички творби и споделиха, че работата им е била наистина трудна, защото са се докоснали до съкровените послания на своите съученици и са видели в тях истинска признателност и благодарност към двамата братя Петър и Иван Каназиреви, които са патрон на Разложката гимназия.

Най-малките участници Велина Граматикова и Християна Найденова от 2“а“ клас участваха с рисунки, както и Алисия Цикова и Иван Пъдарски от пети клас, всички посветили своите рисунки на Разложката гимназия. В категорията с рисунки участваха още и Маргарита Дюлгерова от 9“а“ клас и Димитър Гогов от 10“в“ клас.

Сред участниците с есета и послания най-вълнуващо се представиха следните ученици: Амира Джамбазка, Данислава Крънчва и Мария Бангеева от 5“а“ клас, Маргарита Дюлгерова от 9“а“ клас, Мартина Дръдалова от 11“а“ клас, Радина Елчинова, Костадин Цуцуманов и Любомир Гърков от 10“в“ клас, Лилия Сланчева и Гергана Попова от 10“а“ клас. Със стихотворения се представиха Мариана Прешелкова от 7“б“ клас, Мария Лазарова от 10“а“ клас съвместно с Георги Докин от 11“а“ клас и Иван Влахов от 11“а“ клас.
На церемонията по награждаването участниците получиха грамоти за участие, което ще обогати ученическото им портфолио, както и книги от българската класика, за да се вдъхновяват и да продължават да творят. Материалните награди бяха закупени с помощта на родители и фирми от района – ЕТ“ Димитър Докин – Рени“, Мария Иванова Захова, ЕТ „Бориса – Надежда Елчинова“, „Ем Ви Комерс“ ООД, Иво Елчинов, за което Ученическият парламент изказва огромно благодарност.