Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ученичка към здравния министър: Абе няма ли да пускате тъпия Пловдив във ваканция?

Пощата на министерството на здравеопазването прегря от съобщения от ученици, които искат грипна ваканция.

„Докато децата софийски кашлят и кихат,
плахо плачат и отчаяно питат:
защо няма грипна малко почивка ,
кърпичките свършиха, бършем се с покривка,
главите ни пулсират в ритъм опасен,
и ваканция, ако няма, резултатът е ясен…“

Това не е конкурс за детска поезия, а писма в пощата на здравния министър. От седмица тя е затрупана от нетрадиционни писма с подател – ученици от цялата страна.

„Не съм се сблъсквала с подобни случаи, но съм приятно изненадана”, казва медийният съветник на министъра Мария Иванова пред Нова.

Ученолюбивите деца са на възраст от 12 до 16 и от МЗ получават ежедневно техните писма през последните две седмици. Децата призовават министерството да обяви грипна ваканция, тъй като в противен случай те ще са „нещастни”.
„Определено ни изненада снимката на момиче, което се е снимало как плаче и отдолу е написала „децата плачат за грипна ваканция”, това беше изобретателно”, дава пример Мария Иванова.

Други, които желаят дълга почивка, не залагат на емоция, а на аргументи…

„Грипът навсякъде е един и същ. София и Софийска област са в непосредствена близост, което увеличава шансовете от заболяване. Не е уместно, да делите децата”, пише в едно от писмата.

Други подрастващи заплашват властите, че ходят болни на училище и отговорността за последствията ще е на Министерството на здравеопазването.

Ето и какво е написала ученичка от Пловдив към здравния министър:

Източник TrafficNews.bg