Камера на Живо от Центъра на Разлог

Федерер през сълзи: Благодаря ви! Нереално е!

Шампионът от Откритото на Австралия по тенис Роджър Федерер не сдържа сълзите си при награждаването. Той победи на финала Марин Чилич с 3:2 сета. Толкова съм щастлив, нереално е. Беше дълъг ден. По-лесно е, когато мачовете са следобед – спиш, излизаш и даваш всичко най-добро от себе си. Когато е през вечерта, мислиш цял ден за двубоя и е тежко. Щастлив съм, че всичко приключи.

Да спечеля е сбъдната мечта. Приказката продължава за нас, за мен. След великолепната година, която имах миналия сезон. Невероятно е. Разбира се, искам да благодаря на Марин. Нов прекрасен турнир. Поздравления за третото място в света, това е огромно постижение. Желая ти всичко най-добро, продължавай в същия дух, ще постигнеш повече, не криеше вълнението си Федерер.

Прекарахме си прекрасно в Австралия като екип и като семейство. Пристигнахме в Пърт миналата година и все още сме тук. Пътешествието бе дълго, но си струваше. Прекарахме си по възможно най-добрия начин като семейство и като екип. Благодаря ви, че направихте всичко толкова специално. Винаги е празненство на тениса, когато турнирът приключи, така че искам да благодаря на всички, които направиха тази вечер толкова специална за двама ни, както и на всички фенове тук.
Хора, вие пълните стадионите, вие ме правите нервен, карате ме да тренирам, просто искам да ви благодаря за всичко. Нямаше да е същото без вас, благодаря ви. Екипа на Марин също, работихте здраво, пожелавам ви всичко най-добро. Трудно ми е да говоря. И моят екип, обичам ви, благодаря ви!, завърши Федерер, след което не успя да сдържи емоциите и се разплака.

Източник TrafficNews.bg