Камера на Живо от Центъра на Разлог

Фестивалът „Пирин пее” 2018 събра хиляди почитатели в местността Предел

Приключи двудневният събор на народно творчество “Пирин пее” 2018. Над 1700 самодейци от 14 общини взеха участие, а 30 000 души посетиха фестивала.

56 години след първия проведен събор „Пирин пее“ отново на същото място планината запя. Не случайно той води своето начало от тук през 1962г. Песните, звуците, танците, багрите на носиите, изпълнителите се сливат в едно с Пирин планина и я карат наистина да запее.

На “Пирин пее” се срещат минало, настояще и бъдеще, за да се съхрани и популяризира народното творчество на Пиринския край. Това е празник, в който по традиция вземат участие хиляди изпълнители от Югозападна България и е повод за родови срещи в красивата местност „Предел”, разделяща двете планини Пирин и Рила.

И няма българско сърце, което да не трепне от такъв празник – празник на българския дух, на гения на народното творчество. Затова е жив Пирин пее! Жив е, защото е жив в сърцата на хилядите самодейци, на хората от Пиринския край, които ценят своето минало, своя фолклор и го пренасят от поколение на поколение.