Камера на Живо от Центъра на Разлог

Филмомания стартира в Банско

Лятна Филмомания превзема подножието на Пирин планина. От 26 до 29 юли Банско ще бъде задължителна спирка от ваканцията на стотици киномани, любители на екстремното и приключенско кино.

Лятната Филмомания под звездите ще предложи на посетителите си 13 филма. Всеки един от тях е посветен на вълнуващия живот на професионални търсачи на силни усещания.

Филмите са селектирани от програмата на Международния Банскофилмфест. Лятна Филмомания град Банско обещава да пренесе киноманите в непознати места от цял свят. Уникалните кадри са заснети на едни от най-красивите и труднодостъпни места на планетата.

Те ще пренесат зрителя от Мадагаскар до Алеутските острови, ще го изкачат до най-високия връх в Якутия и в целия Североизточен Сибир – пик Победа. Нощем пък ще пътешестват през лунните пейзажи на Юта до горите край тихоокеанското крайбрежие на американския Северозапад.

Старт на прожекциите ще бъде даден в 21:00 часа на площад Никола Вапцаров. Ако времето изневери на прогнозите и завали, е предвидено прожекциите да бъдат преместени в Голямата зала на читалището.