Камера на Живо от Центъра на Разлог

Форматът в Суперлигата, с 12 отбора, се запазва

Форматът в първата група по волейбол при мъжете – Суперлигата на България се запазва за следващите две години. Така, в елита ще продължат да учасват досегашния брой отбори – дванадесет. Това е било решено по време на заседание на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, състояло се снощи в Русе, коментира днес президентът на УС на БФВ Данчо Лазаров.

Той каза още, че е решен въпросът и с броя на чужденците, които ще имат право да играят в българския шампионат.

По думите му всеки клуб ще може да картотекира неограничен брой чуждестранни състезатели, които са от страни в Европейския съюз, и по трима волейболисти от държави извън ЕС.
Лазаров посочи, че по време на мач на игрището ще могат да бъдат едновременно максимум трима чужденци от отбор.

Русе днес е домакин на Общо годишно събрание на БФВ, като дневният ред включва отчет на резултатите от работата на федерацията и приемане на бюджета. Крайдунавският град е избран след покана от кмета Пламен Стоилов. Както е известно, Русе ще бъде домакин на сблъсъците от Група Б на Световното първенство по волейбол за мъже, в която са отборите на Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия. Мачовете ще се играят между 12 и 18 септември тази година.
В началото на събранието Пламен Стоилов поздрави участниците в него. Той заяви, че през последните осем години в града се работи много за развитието на спорта и на спортната инфраструктура. Стоилов каза още, че Русе ще бъде готов до 12 септември за световното по волейбол и ще покаже най-доброто.