Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ха! Русия ще си прави собствена Олимпиада

Руският курорт Сочи изрази готовност да организира алтернативни олимпийски игри за спортисти, които не са получили възможност да участват в ПьонгЧанг 2018.

„Сочи е готов за провеждането на състезания от най-високо ниво. Всички обекти, които бяха използвани по време на зимните олимпийски игри през 2014 година, са в отлично състояние и готови да приемат спортистите още утре. Голяма част от състезанията за тези, които МОК не допусна в Пьончан, ще се проведат именно в Сочи“, съобщи в. „Известия“.

Според информацията в състезанията ще вземат участие 500 спортисти. Очаква се, освен руснаци да бъдат допуснати и чуждестранни атлети, които по различни причини не са получили квоти за Пьончан 2018. За момента няма яснота за периода на провеждане на състезанията.
Както е известно, Русия проведе алтернативни състезания за своите спортисти и по време на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Тогава руснаците не бяха допуснати от МОК до Олимпиадата, а изключение беше направено за единици спортисти от Русия. Призьорите от алтернативните състезания получиха премии като за олимпийски медали.

Източник fakti.bg