Камера на Живо от Центъра на Разлог

Хеликоптер засне разрушенията в Нова Зеландия след опустошителното земетресение (видео)

zemetrnzХеликоптер засне последствията след земетресението от 7,8 по скалата на Рихтер, което в неделя разтърси Нова Зеландия. След първоначалния трус, последваха десетки по-слаби, няколко от които бяха със сила над 6 по скалата на Рихтер. Двама души загинаха при земетресението, а някои сгради и пътища по източното крайбрежие бяха разрушени.

В района живеят много българи. За щастие, няма информация за пострадали наши сънародници. Премиерът Джон Кий съобщи за големи разрушения на инфраструктурата в източните райони на страната.

Там цари пълна разруха, смятам, че ще са нужни месеци работа, за да се възстанови всичко“, заяви Кий, след като заедно с министъра на отбраната Джери Браунли прелетя с хеликоптер над източното крайбрежие на Южния остров, недалеч от епицентъра на земетресението.

“Трусовете люлеят цялата страна”, разказаха българи, които живеят там. “Досега такова чудо не е било. Тъкмо си бяхме легнали и цялата къща започна да се движи. Беше страшно. Не съм спала цяла нощ и съм изплашена до смърт”, споделя Румяна Симова, цитирана от Нова телевизия.  Десетки бутилки с вино бяха изпочупени в магазин в Кентърбъри.

Източник E79 News