Камера на Живо от Центъра на Разлог

„Хелоуин по български”: Страшни кукери, от Разлог, Калугерово, Пещера, Перник, превземат Главната в Пловдив

Кукери ще гонят злото с пищно шествие по главната на Пловдив на 31 октомври от 18 ч. Пъстрият поход с хлопци и звънки чанове потегля от Римския стадион и ще стигне до фонтана пред Общината. Най-отпред пред шествието под мотото „Хелоуин по български” ще ручат родопските гайди на ансамбъл „Родопчани”.

Участниците ще подгонят злото по нашенски, за да покажат, че не само ирландският народ има такива традиции.

Децата ни познават тези кукерите само от картинки, снимки и интернет, а живото докосване е истинско изживяване, което не се забравя, казват организаторите и канят деца и техните родители да се включат в шествието.

А на финала му пред общината участници и публика ще видят кукерски игри, които са наистина впечатляващи.

Събитието има задължителен дрескод – маска на кукер или пък звънче в ръка. В случай, че не разполагате с такива, можете да облечете и хелоуински костюм, шеговито канят организаторите на празника. В тържеството „Хелоуин по български” ще се включат състави от Виноградец, Калугерово, Пещера, Перник, Разлог, Отец Паисиево, Долна Секирна.Природонаучният музей в Пловдив също се впуска в Хелоуин предизвикателство. Екипът организира детска работилница за маски под мотото „Най-страшното животно в музея” на 31 октомври от 18 ч.  Забавлението е за деца до 10 години, придружени от родител. За целта обаче желаещите трябва да заявят желание за включване на телефоните на музея. За най-добрите изработени маски ще има специални награди. Билетът за участие в работилницата е на цена 10 лв., а всички материали са осигурени от музея.

Източник: trafficnews.bg

Стани част от новините с Razloginfo.eu и Razloginfo.com! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на support@razloginfo.com, razlogsp@abv.bg или като съобщение на Facebook.com/portalatnarazlog. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Порталът на Разлог не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в Razloginfo.com и Razloginfo.eu като свободен посетител или чрез регистрацията си в Razloginfo.com, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайтовете Razloginfo.com и Razloginfo.eu.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Абонамент за новини
Изпрати новина!Стани репортер!


За реклама:support@razloginfo.com
Позиции в сайта
error: Content is protected !!

E-mail :
support@razloginfo.com
razlogsp@abv.bg

Телефони:
0885 250 440
0884 107 153