Камера на Живо от Центъра на Разлог

Хиляди активисти и членове на партия ГЕРБ остават без работа? Кметовете – на килимчето, за тежък разговор

rabotaeuХиляди активисти и членове на партия ГЕРБ остават без работа, след като правителството официално подаде оставка и бъде назначено служебно такова

Не е тайна за никого, че към този момент симпатизанти и активисти на ПП ГЕРБ заемат ключови длъжности в общини, общински администрации, лечебни заведения, институции, при които са назначени без необходимите знания и квалификации, по т.нар. партийна линия.

Любопитно е още, че след подаване на оставка и назначаване на ново служебно правителство, след известно време, почти всички ще бъдат заменени с екипи, ръководени от нови директори по областни градове, пише blagoevgrad.eu.

През годините редица съюзи, които уж защитават интересите на служителите, се обединиха с идеята да кажат “Не на партийните метли”, тъй като служители на администрации и длъжности, които заемат от този тип, по време на избори и след проведени такива, изживяват сериозен стрес.

Според анализатори, една от причините за протестният вот, който гласоподавателите на Република България отредиха спрямо управляващата партия, е именно това, че в общини и администрации, служители и ръководители преминаха всякакви граници на нормален тон, взеха немалко неетични и некоректни, спрямо гражданите решения.

Трябва да признаем, че не малко членове и симпатизанти на управляващата партия бяха мобилизирани като “тролове” в глобалната мрежа, и благодарение на тях, до известна степен у хората се вменяваха манипулативни данни, че видиш ли партията прави всичко за народа.

Е, да, магистрали има, но има и празни джобове, а вече минаха близо 10 години от управлението на партия ГЕРБ.

Колко точно време ще отнеме за изчистване на политически назначените длъжности, предстои да разберем, но едно е сигурно, задачата е свързана с много стрес, хиляди семейства ще останат без работа, а от друга страна, други такива, надяваме се експерти, ще получат възможността да започнат нова работа.

Междувременно премиерът Бойко Борисов, който от днес или утре ще е в оставка, ще привика за тежък разговор кметовете на големите градове и общински центрове, в които ГЕРБ претърпя провал на президентския вот, стана ясно от думите му в нощта след вота. На килимчето ще са още областни и общински координатори, областни управители и депутати, които през последните седмици бяха ангажирани с кампанията на Цецка Цачева.

Според източници от партията в ГЕРБ предстоят сериозни промени, като за ръководители на местните структури ще се търсят нови лица. Най-вероятно ще има рокади и в централата на партията.

Източник blagoevgrad.eu