Камера на Живо от Центъра на Разлог

Хранителен магазин в Разлог отнесе 500 лева глоба от НАП

kasovbonИмуществена санкция в размер на 500 лева отнесе хранителен магазин в Разлог, заради разлика в касовата наличност и фискалното устройство в размер на 299.19 лева.

На 29 декември миналата година служители при Териториална дирекция „Национална сигурност“ извършили проверки в хранителен магазин в Разлог, стопанисван от местна фирма, при която установили, че общата разчетена касова наличност от осъществени продажби от фискалното устройство е в размер на 517.77 лева, а фактическата касова наличност е в размер на 218.58лева.

Така служителите констатирали касова разлика в размер на 299.19 лева, която представлява извеждане на пари от касата без да бъде отразена чрез функция „служебно изведена сума“. Заради нарушението на търговския обект е издадено наказателно постановление и е наложена санкция в размер на 500 лева. Управителят на търговския обект го обжалва в съда.

Съдът счете, че наказателното постановление е законосъобразно и правилно. Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от съобщението на страните пред благоевградския административен съд.

Източник DarikNews.bg