Камера на Живо от Центъра на Разлог

Цвети Пиронкова започна с гръм и трясък US Open

cveti3Цветана Пиронкова започна с впечатляваща победа 11-то си поредно участие в основната схема на US Open, преодолявайки участващата с „уайлд кард“ френска ветеранка Виржини Разано с 6-1 6-2. Първата ни ракета се отличи с изключителна серия срещу бившата №16 в световната ранглиста, печелейки 11 поредни гейма.

Срещата започна с пробив за 33-годишната французойка, но Пиронкова не само осъществи моментален рибрейк, но не даде повече гейм на съперничката в първата част.

Цвети вкара едва половината от първите си начални удари, но спечели 78% от точките на тях и 67% на втори сервис. Разано от своя страна спечели само една точка от 11 на втори сервис, което оказа своето влияние и след по-малко от половин час игра Пиронкова взе аванс в сетовете.

Втората част започна с нов пробив за българката, който бе затвърден. Цвети повтори упражнението – пореден пробив и затвърждаването му, за да фиксира серията си от 10 поредни гейма.

Българката обаче нямаше никакво намерение да спира. С три бързи точки стигна до 0-40 и три скрити мачбола в петия гейм. Последва моментно отпускане, което позволи на Разано да стигне до дюс, но след това Цвети осъществи нов брейк за 5-0.

Българката не успя да затвори двубоя на свой сервис и след повече от час игра Разано най-после се добра до втори гейм. Веднага след това изглеждаше, че 33-годишната французойка ще беде пробита отново, но тя се справи с два мачбола при 15-40 и се задържа още малко в мача.

От втория си опит на свой сервис Пиронкова не сбърка и се класира за втория кръг на Откритото първенство на САЩ, където очаква Джоана Конта, която се справи с Бетани Матек-Сандс.

Източник E79 News