Камера на Живо от Центъра на Разлог

Цвети Пиронкова премаза Слоун Стивънс и е на 1/8 – финал на Ролан Гарос

cveti3Цвети Пиронкова смаза един от най-големите си кошмари в последните години и се класира на осминафинал на Ролан Гарос. Нашето момиче съсипа за по-малко от час 19-та в схемата на втория за годината турнир от Големия шлем Слоун Стивънс.

Само за 52 минути пловдивчанката буквално разкова американката и я прати обратно вкъщи след 6:2, 6:1. Така тя за първи път е сред 16-те най-добри в Париж и там ще се бори срещу втората поставена Агниешка Радванска.

Пиронкова беше безкомпромисна и безгрешна в този мач. Единствените ѝ колебания дойдоха само в началото на мача. Тогава тя допусна ранен пробив, който Стивънс затвърди, за да поведе с 2:0 в първия сет.
Но след това Цвети беше като ураган на корта. Тя записа шест последователни гейма, в които даде само три точки на американката, за да затвори частта при 6:2. Американката сякаш просто не можеше да повярва какво ѝ се случва, защото нашето момиче просто не грешеше.

Великолепната ѝ игра продължи и след това. Стивънс взе само първото си подаване в тази част и после пак беше пометена от Пиронкова. Цвети записа пет поредни гейма и след два пробива в крайна сметка записа убедителната си победа над неудобната американка.

Този успех е един от най-сладките за нея, тъй като досега нашето момиче имаше само загуби от американката, а именно тя я спря на този етап на Ролан Гарос миналата година. Е, сега българката си върна тъпкано и ще спори с една от фаворитките за място в Топ 8. Но ако продължава да играе така, тази която трябва да се притеснява, е Радванска.

Източник Gong.bg