Камера на Живо от Центъра на Разлог

Цветните зебри на българина Христо Гелов, които БГ община отхвърли

zebracvБългаринът Христо Гелов, който прави цветни пешеходни зебри в Испания и за когото Марица.бг първа писа, предложил да направи същото в родния си град Велико Търново. И „великата“ община на града отхвърлила идеята.

„Тази идея започна 2012 г., когато се чудех къде да се намеся в градската среда”, разказва Гелов. Проектът му се казва „Мост между два бряга“.  Така Христо Гелов нарича своите творби в испанския град Торелодонес и в столицата Мадрид.

„Решихме първата фаза да е пред училищата, за да може децата да свикват за използват пешеходните пътеки”, разказва художникът. Така можеше да изглеждат и пешеходните пътеки във Велико Търново. За жалост обаче общината не одобрява проекта“, цитира го „24 часа“.

„В началото беше добре приета, но след това замря някъде по инстанциите и не можа да се осъществи”, разказва художникът.

За разлика от търновските чиновници, в Канада и Финландия хората мислят различно. Там са смаяни от асфалтовите творби на Гелов. „Писаха ми, че проявяват голям интерес“, казва художникът.

Източник Марица.бг