Камера на Живо от Центъра на Разлог

Цветни къщички за птици изработиха деца и родители от ДГ „Незабравка“

dgnezДецата от трета група на ДГ „Незабравка“ при ОДЗ, гр. Разлог и техните родителиq изработиха къщички за птици, които впоследствие изрисуваха в най-различни картини.
Инициативата е на учителките Л. Радева и К. Николова, които целят родителите да се включат по-активно в дейностите на детската градина и живота на децата им в нея.
Съвременният живот налага учители и родители да обединят усилията си в името на децата, коментират от учебното заведение.
Това начинание поставя началото на проект, който бе наречен „Заедно учители, родители и деца“.
Малчуганите придобиха знания за зимуващите птици, след подготвена презентация от двете учителки, която бе представена в училищната занималня. Децата вече знаят от какво имат нужда птиците през зимния период от годината, за да оцелеят в студа и как да се грижат за тях.
Къщичките, изработени от децата и родителите им, вече красят двора на ДГ „Незабравка“ и са готови да посрещнат своите обитатели, а децата с нетърпение очакват да видят първите гости, за да помагат в грижата за тях. Г-жа Радева и г-жа Николова изказват благодарност на всички родители, включили се в инициативата, и очакват с нетърпение следващата идея, която да реализират заедно.