Камера на Живо от Центъра на Разлог

Циганското лято се завръща с пълна сила, вижте градусите

През нощта времето ще бъде предимно ясно, а в понеделник – предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност над Западна България. В сутрешните часове на места в източните райони от страната ще има ниска слоеста облачност.

Минималните температури ще са от 8-10 градуса в котловините от Западна България до 14-16 градуса на места в Дунавската равнина. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса. Атмосферното налягане ще остане малко по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над масивите от Западна България, но ще остане почти без валежи. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 17 градуса, на 2000 м – около 10 градуса.

7-дневна прогноза за времето в Разлог

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20-22 градуса. Температурата на морската вода е около 17 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Във вторник от запад облачността ще намалее. Температурите ще са високи – в по-голямата част от страната максималните ще са между 24 и 29 градуса, минималните ще са между 10 и 15 градуса, в Предбалкана – до 18-19 градуса. Вятърът ще остане югозападен, към края на деня и през нощта срещу сряда ще отслабне и временно ще се ориентира от северозапад.И в сряда времето ще бъде предимно слънчево. Дневните температури в Западна България слабо ще се понижат, на изток още малко ще се повишат. Сутринта ще е малко по-хладно.

Източник: marica.bg