Камера на Живо от Центъра на Разлог

ЦСКА спечели турнира „Борис Гюдеров“, „Пирин“ е трети в класирането

ЦСКА спечели осемнадесетото издание на традиционния турнир по волейбол за мъже за купа „Борис Гюдеров“, който се проведе в Перник. Надпреварата е в памет на изтъкнатия ни състезател, национал и едно от най-големите имена в миналото на българския волейбол Борис Гюдеров, като всяка година предшества началото на първенството.

На финала на надпреварата „червените“ победиха Левски с 3:1 (25:14, 20:25, 29:27, 25:21) и вдигнаха трофея, а волейболистите на „сините“ завършиха на втора позиция. С това армейците печелят за втора поредна година купата, след триумфа им през 2017 година, когато на финала отново се наложиха над Левски.

Реализатор за ЦСКА стана Христо Цветанов с 16 точки (4 блокади). Иван Крачев и Венцислав Георгиев добавиха 11 точки за успеха. С най-голям актив за Левски бяха трима играчи – Смилен Мляков, Гордан Люцканов и Теодор Богданов, които завършиха с по 12 точки.

Отборът на Пирин (Разлог) победи Миньор (Перник) с 3:1 (23:25, 25:17, 25:17, 25:18) в мач за трето място на традиционния турнир по волейбол за мъже за купа Борис Гюдеров, който се провежда в едноименната зала в Перник.

Така, волейболистите на Разлог приключиха с бронза в крайното класиране, а домакините от Перник оформиха четворката на осемнадесетото издание на една от най-дълголетните надпревари у нас.

Най-резултатни за Пирин бяха Георги Елчинов и Благовест Катранджиев с по 18 точки. За Миньор с най-голям актив бе Любослав Симеонов със 17 точки.

Крайно класиране в турнира

  1. ЦСКА
  2. Левски София
  3. Пирин (Разлог)
  4. Миньор (Перник)

Източник: bgvolleyball.com