Камера на Живо от Центъра на Разлог

Челни товарачи

Челният товарач често е част от различни строителни дейности като подравняване на терени, преместване на товари и/или стоки (пясък, тухли, греди), почистване на строителни площадки и др. С челния товарач лесно и спокойно може да извършите горепосочените дейности сами – бързо и минизирайки разходите. Челните товарачи не са подходящи за копаене, но са изключително мобилни.

Ново строителство или сглобяеми къщи

Ново строителство или сглобяемите къщи ? В интернет има хиляди статии, които най-често не предоставят необходимата информация на читателите. Поради засиления интерес към сглобяемите къщи, ще обърнем внимание на тях.

През последните години нараства закупуването на дървени сглобяеми къщи. По всичко личи, че те все повече навлизат на българския пазар.  Те по нищо не остъпват пред традиционното строителство, като имат и редица предимства.

Предимствата

  1. Екологично чисти материали
  2. По-бързо изграждане – мокрото строителство е сведено до минимум, което ускорява процесите по изграждането на къщата
  3. Реконструкция – вътрешните помещения могат бързо и лесно да бъдат реконструирани.

Можем да отбележим и други предимства като по-добрата топлоизолация, която със сигурност ще намали разходите ви за отопление и охлаждане, използваемостта на застроената площ е по-голяма и не на последно място ремонтните дейности при възникване на проблеми са по-достъпни, лесни и евтини. Обърнете внимание и на факта, че техниката също е от значение. Не използвайте ненужна техника. Ако се възползвате от челни товарачи, същите биха ви свършили прекрасна работа, когато става въпрос за ремонтни дейности.

Проекти

При избора на сглобяеми къщи можете да изберете най-подходящата за вас като разгледате готови проекти, които фирмата продавач предлага. Има и още един вариант – в практиката се предлага и възможността вашата идея да бъде реализирана. Нужно е само да сте съставили проекта си и да го предоставите на фирмата продавач.

Необходими документи

Необходимите документи за строителство са копие на нотариален акт, скица за недвижимия имот и виза за проектиране. Също така трябва да имате сключен и предварителен договор с електроразпределително дружество, че обектът е присъединен към електроразпределителна мрежа, предварителен договор с ВиК, че обектът е присъединен към системите и геодезическо заснемане на парцела. Заснемането отнема от една до две седмици. То се извършва на място, като единственото, което ви е необходимо, за да бъде извършено е скица на имота.