Камера на Живо от Центъра на Разлог

Четирима души са привлечени като обвиняеми за нападението в Роженския манастир

Четирима души са привлечени като обвиняеми относно опита за обир в Роженския манастир. Това съобщиха от Окръжна прокуратура- Благоевград. Двама от тях са пълнолетни, а останалите двама са на 16 и 17 години. Те са привлечени към съучастие в извършването на кражба.

В дома на единия пълнолетен е открит газов пистолет преработен в боен. Днес ще се гледа мярката за неотклонение на четиримата в Районен съд – Сандански. Наблюдаващият прокурор настоява мярката задържане под стража и на четиримата.

Адвокат поръчал обира в Роженския манастир. По такава версия се работи при разследването на случая. Задържаните вече са ясни. Сред тях са тийнейджъри, както и именно юрист, съобщи Нова телевизия.

Около 21,00 часа на 18 септември полицейски служител от РУ-Сандански е получил обаждане от Роженския манастир с информация за извършено престъпление на територията му. Сигналът е свързан с това, че неколцина са влезли на територията на манастира, насилствено привели в безпомощно състояние свещенослужител и отнели различни лични вещи и собственост на манастира.


Източник Радио „Фокус“ – Пирин