Камера на Живо от Центъра на Разлог

Четирима предложиха подкупи на полицаи за ден

В събота в Пловдив, на кръстовището на улица „Захаридово“ и  улица „Асенова крепост“, полицейски служители са извършили проверка на 51- годишен водач на автомобил.

За да не го глобят, той подхвърлил в служебната кола 50 лева. На същата дата, в Първенец, при извършена проверка, 44-годишен мъж подхвърлил банкнота с номинал 20 лева в полицейската патрулка, за да не бъде санкциониран.

На същата дата в Пловдив, за проверка бил спрян лек автомобил, управляван от 35-годишен турски гражданин. Той не представил  валидно свидетелство за управление и за да избегне отговорност, подхвърлил в служебния автомобил 200 лева.Отново в събота в Пловдив, 19-годишен шофьор е предложил на полицейски служители сумата от 20 лв., за да не бъде санкциониран за извършено нарушение, тъй като се опасявал от реакцията на баща си.

И в четирите случая полицейските служители не са взели парите и веднага са уведомили дежурен разследващ полицай. Срещу предложилите подкуп са започнати бързи производства и те са били привлечени към наказателна отговорност.

Трима от водачите /на 51, 44 и 35 години/ са били задържани за срок от 72 часа с постановление на дежурен прокурор.

Четвъртият /на 19 г./ – е бил освободен, след повдигане на обвинението, като спрямо него е била взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 500 лв. Спрямо обвиняемия турски гражданин, с постановление на наблюдаващия прокурор, е била наложена и забрана да напуска пределите на страната.

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които четиримата са обвинени, е лишаване от свобода  до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

Разследването по досъдебните производства продължава.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни: