Камера на Живо от Центъра на Разлог

Чехи още издирват изчезнал в Пирин приятел

pirinizcheznalПриятелите продължават да търсят изчезналия турист Жири Вана. Чехът е в неизвестност от 18 юни.
37-годишният мъж пристигнал у нас за планински преходи в Рила, Пирин и Стара планина. Майка му обяснила, че синът й си купил билет за връщане за 19 юни, но не се прибрал, а тя нямала никаква връзка с него. Жената съобщила още на властите, че синът й е планирал и пътуване до Перу, за което вече имал билет с дата на заминаване 22.06.2016 г., пише “Стандарт”.

От извършените до момента оперативни действия у нас е потвърдено, че Жири Вана е влязъл в страната ни в 18,21 часа на 26 май т.г. през ГКПП-Аерогара София. До този момент няма данни да е напускал пределите на България. Няма данни и за адресни регистрации на територията на страната. Негови приятели обаче пристигнаха от Чехия и сами започнаха издирване, засега без резултат. Но в планински райони младите хора са разлепили обяви написани на български и английски език. В Мелнишко дърветата и пътеките на различни маршрути са окичени с тези табелки. Хората не са се отказали да намерят приятеля си.

За последно чешкият турист е бил видян жив в хижа “Попови ливади” над Гоце Делчев на 3 юни. След като пренощувал, на 4 юни той тръгнал с раница, която тежала повече от 35 килограма, към Тевно езеро – Безбог и Добринище. Мъжът не е носил мобилен телефон. Местните хора в Мелнишко казват, че не са го виждали, там иначе преминават много туристи, но дали дума на приятелите на Жири Вана, че ако научат нещо, веднага ще ги потърсят и ще се грижат табелките да останат непокътнати.

Източник standartnews.com