Камера на Живо от Центъра на Разлог

Членове на клуб „Памет“ демонстрираха критическо мислене по актуални проблеми

Клуб „Памет“ към Средно училище „Братя Каназиреви“, град Разлог организира интересна инициатива, посветена на Международния ден на правата на човека.

Учениците от 11″а“ клас с класен ръководител Соня Крънчева организира изложба в класната си с известни световни личности, посветили живота си на правата на хората по света.

За самата изложба се постараха в техническо отношение Петя Петрова, Елена Мекушина, Мартина Дръдалова, Вяра Чилева, Мария Лечова, Фатиме Муса, Яна Стойчева, а за подготовката на инициативата – Вили Парапунова, Михаил Цинцаров, Иван Рачев, Миряна Пандева, Миглена Кърлова, Магдалина Кьосева.  На урока бяха поканени учениците от 10а клас, които с интерес и вълнение се включиха в инициативата.

 

Учениците съвместно работиха по различни задачи, в които се изискваше критическо мислене по актуални проблеми и аргументиране по собствен избор. Като завършек на урока, всички прочетоха от Всеобщата декларация за правата на човека кои са правата, как да ги защитаваме и как да се борим за тях. „Вече гледаме света от друг ъгъл, със сигурност това ни беше интересно и практично, защото все пак имаме права”, споделиха учениците в края на инициативата.