Камера на Живо от Центъра на Разлог

„Човекът-паяк“ дари над 100 000 лева за спасяването на Боян Петров

Известният български алпинист от Канада, познат като „човекът-паяк“ Иван Кристоф дари 100,077,43 лв. „Не вярвам в нашите политици на нищо, което казват. Познавам ги много добре“, пише в свой пост във Фейсбук Кристоф.

Ето какво написа Иван Кристоф в личния си профил във Фейсбук:

*публикуваме без редакторска намеса

„Здравейте, не познавам алпиниста, който е в неизвестност и е на пълно неизвестна планина за мен, но от солидарност, моля да предадете това писмо на приятелката, която въобще не познавам, но искам не искам разбрах, че има нужда от парите, за които чух, че някаква министърка Захариева се е договорила с някакъв Министър за някакви пари от нашето портфолио, моля да бръкнат в моето и да не бъркат във Вашите пари. Сумата от $50,000 е гарантирана и чак утре може да се тегли в брой, тъй като от банка Alliianz, ме увериха, че един ден predwarityelno do 13:00 часа трябва да бъдат уведомени.
Ето банкова сметка с депозирани 100,077,43лв, от която щом отвори офиса на Банка Алианц може да се изтеглят парите $50,000, за да се платят за хеликоптерната застраховка за издирването и спасяването в Хималаите на човека, когото не познавам, но разбрах, че е имал мечти и дете.

Не вярвам в нашите политици на нищо, което казват. Познавам ги много добре!!! Също така не смятам, че е редно държавата да плаща от данъците ни, затова, като любител на Extreme/Екстрийм спортове, смятам, че е редно ние сами да се подържаме.“

Източник bnews.bg