Камера на Живо от Центъра на Разлог

Човек за пример! 39-годишен предотврати телефонна измама

39-годишен гражданин  предотврати довършването на телефонна измама в Кюстендил на значима стойност.

Жертвата на телефонната измама се доверила  на обадил се по стационарния й телефон мъж, който се представил за полицай, моли за съдействие за залавянето на престъпници. Уверил я, че ги наблюдават и е добре да ги задържат с веществени доказателства. Събрала всички налични пари – 2378 лв., и златните накити и ги пуснала през балкона.

Нейният късмет бил, че наетият от измамниците куриер е почтен човек и занесъл в полицията пакета. 39-годишният  бил нает по телефона от фирма за дограма от Русе,  „фирмаджиите“ взели телефонният му номер от интернет, помолили го да занесе „чертежи“ за цялостна смяна на дограмата на жилището, поръчката била спешна, за изпълнението на курса щял да получи хонорар от 300 лв.
След като взел пакета, 39-годишният мъж с изненада установил, че в него има пари и накити, разбрал, че това е измама и незабавно занесъл парите и ценностите в полицията в Кюстендил.

Последвало издирване на жертвата, открита е вчера. Парите и ценностите са й върнати. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

РУ Кюстендил благодари за почтеността и съобразителността на 39-годишния мъж, благодарение на когото е предотвратена значима щета за жертвата.

Източник E79 News