Камера на Живо от Центъра на Разлог

Шабан Мустафа спечели шестото издание на състезанието по планинско бягане и колоездене „Пирин рън“, при колоездачите втори е англичанин, член на клуб „Олимп“ – Разлог

koleloplaninskoМустафа пробяга 13-килиметровото трасе от Банско до връх Вихрен за 1.44:37 часа. Шампионът се завърна отново с победа във веригата от състезания на сдружение „Маратон“ след травма, която все още не излекувал напълно.

Мустафа е рекордьор на това трасе с 1.39:40 часа. Втори в днешното състезание се класира Иван Сираков с изоставане от почти пет минути, а трети – Мартин Проданов време 2.06:07 часа.

Дизела, който дълго време бяга рамо до рамо с Шабан Мустафа изостана в подстъпите към върха и в крайна сметка не завърши състезанието.

При жените най-бърза беше Антония Григорова, която стигна до най-високата точка на Пирин за 2.18:29 часа и завърши девета. Миналата седмица тя спечели и „Витоша 100“.

След нея на близо 12 минути финишира Мария Николжва, а трета с около 27 минути разлика от победителката бе Диана Димитрова.

При планинските колоездачи, които преминаха трасе от 26 километра от Банско до хижа „Вихрен“, убедителна победа записа Димитър Михайлов от Габрово.

Втори се класира англичанинът Адам Ленг, който от шест години живее в Разлог, работи като управител на хотел и се състезава за местния клуб „Олимп“, а третото място на почетната стълбичка заслужи Минчо Рибаров от Пловдив.

Общо 102 бегачи и колоездачи застанаха на общия старт на вчерашната надпревара в „Пирин рън“. Програмата отново предложи и дисциплината дуатлон (29 км), състояща се в изкачване до хижа „Вихрен“ с велосипед и изкачване от хижата до връх Вихрен пеша.