Камера на Живо от Центъра на Разлог

Шефът на БФВ: Компромиси и пазарлъци с никой няма да правим

Като изключително некоректна постъпка определиха членове на УС на БФВ за писмото, дело на част от клубовете в Суперлигата до БФВ, в което се говори за бойкот. То бе разпространено само часове преди началото Управителния съвет на централата и това доведе до възмущение.

Пускането на това писмо точно сега не е случайно, като се търсят сензации, е всеобщото мнение. „Защо тези въпроси не се поставиха преди седмица или  два-три дни, а точно сега“, попитаха част от членовете на УС. Още повече, че преди известно време имаше специална среща на клубовете, в която се разискваха техните искания и въпроси към Лигата и всички нормативни документи“.
„Компромиси с никой няма да правим и с никой няма да се пазарим“, заяви за BGvolleyball.com президентът на БФВ Данчо Лазаров. „Истината е, че Лигата трябва да бъде отделно от БФВ, а не федерацията да поема негативи от въпроси, които не я касаят. НВЛ трябва да се обособи като напълно отделна структура. Като цяло останах учуден, че самите клубове, които са приели тази наредба, след това има възражения по нея“, коментира още Лазаров.

Източник BGvolleyball.com