Камера на Живо от Центъра на Разлог

Шок! Детето в Стрелча е оставило послание и се е самоубило

„Не е налице нещастен случай, каквато беше една от версиите, а е налице самоубийство.“ Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по Нова телевизия във връзка с трагедията в Стрелча. В понеделник 11-годишно момче беше намерено мъртво в къщата на родителите си, с прострелна рана от ловна пушка в главата.

Още вчера от прокуратурата оповестиха, че най-вероятно детето само е произвело смъртоносния изстрел с притежаваното от баща му оръжие.

„В телефона на детето са намерени видеофайлове, от които става ясно, че то е планирало самоубийството си и е оставило послание за родителите си“, допълни Арнаудова.

Главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил в Стрелча екип от психолози, който ще работи с родителите, учителите и приятелите на детето, за да се установи какво е накарало жертвата да посегне на живота си.
Арнаудова още изтъкна, че ще се разследват и външните фактори, които е възможно да са повлияли на детето.

Това включва предположението, че то може да е станало жертва на смъртоносната интернет игра „Син кит”. В нея участниците трябва да изпълняват зададени им предизвикателства, последното от които е да отнемат живота си.

Източник E79 News