Камера на Живо от Центъра на Разлог

Шумомери и стикери с чипове в пунктовете за технически прегледи

Шумомери във всички пунктове за технически прегледи и по-сериозни изисквания за служителите в тях – това са мерките, с които транспортното министерство ще затяга контрола върху прегледите и изискванията за състоянието на автомобилите. Част от готвените промени вече са залегнали в нова проектонаредба. Други все още се подготвят, съобщава Нова тв.

Сред тях са и идеите измервателните уреди да бъдат свързани със системата ДАИ; във всеки стикер за преглед да бъдат вградени специални чипове с данните на автомобила и тези от техническия преглед. В момента в пунктовете за технически прегледи нямат уреди, които да мерят колко е шумно превозното средство.

До пет години обаче те ще бъдат задължителни. Най-вероятно прегледът ще става по-скъп, смятат от СБА. Една от причините – според готвените промени се завишават и изискванията за служителите в пунктовете и те ще трябва да минават обучение на всеки две години.
И още – хора, които имат или работят в пунктове за технически прегледи, вече няма да могат да проверяват собствените си автомобили на въпросните места.

Източник blagoevgrad.eu