Камера на Живо от Центъра на Разлог

Юнкер се изгаври с Фарадж: За последно аплодирате в Европарламента!

EuropeanParliamentПрезидентът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер жестоко злепостави лидера на Британската партия на независимостта Найджъл Фарадж пред стотици депутати на Европарламента, като го попита какво още прави там по време на извънредната пленарна сесия, свикана във връзка с Брекзит.

Докато Фарадж, който седеше до Юнкер, аплодираше, президентът на ЕК изстреля срещу него: „Това е последният случай, в който аплодирате тук.“ После го попита какво още прави в Европейския парламент, след като е агитирал британците да гласуват за напускане на ЕС и е искал страната му да излезе от границите на съюза.

Фарадж понесе още един удар, когато германският евродепутат Манфред Вебер, който се изказа след Юнкер, заяви, че „няма по-големи лъжци от Британската партия на независимостта.“ Той порица Фарадж за това, че е дал на заден ход относно най-голямото обещание на кампанията в полза на напускане на ЕС – а именно, че 350-те млн. паунда на седмица, които Великобритания ще спре да плаща на ЕС, вече ще отиват в Националната здравноосигурителна каса.

Юнкер също така призова Великобритания да действа бързо във връзка с действията, които трябва да последват референдума, и каза, че му е тъжно, че страната напуска съюза.

Източник Vsekiden.com