Камера на Живо от Центъра на Разлог

Якорудчани: Търговецът на ракията-убиец Тайфи Мекльов не спазва мярката „домашен арест“

rakiya4Докато е под домашен арест Тайфи Мекльов се разхожда из улиците на Якоруда, пие кафе в местна бензиностанция, посещава дома на тъста си, както и дърводелския си цех. Това заявиха  възмутени жители на Якоруда.

Иван Неделчев, който е един от оцелелите след употребата на ракията- менте, бе категоричен, че е виждал лично Мекльов да се разхожда в града, необезпокояван от никого. Той заяви, че се отказва да предприема каквито и да било мерки срещу това, че Мекльов прави каквото си иска докато е под домашен арест  с мотив, че няма кой да го чуе и защити.
За разлика от него,  почернените майки Айше Мемчова, Донка Петрова и Хатидже  Муртева  са депозирали жалби до главния прокурор Сотир Цацаров, с която искат да бъдат взети мерки за спазването на мярката срещу Мекльов – „домашен арест”.  Роднини на починалите от отровната ракия се притесняват и затова, че все още не са готови експертизите, нямат официален документ от какво са починали децата им, все още няма заключение от експертите, че именно ракията- менте е причината за смъртта им. Те подозират, че с времето може да се манипулира всичко и всъщност да стане така, че децата им са починали от съвсем различно нещо, но не и от метила, защото вече 6 месеца те не са получили епикризи.

Източник DarikNews.bg