Камера на Живо от Центъра на Разлог

1000 лв. глоба за инструктор, в разложка фитнес зала, пребил клиент

sadebnazalaФитнес инструктор бе осъден за набит от него клиент във фитнес зала в Разлог. И. Маджарски бе признат за виновен, че на 11 февруари миналата година нанесъл удари с ръце в главата и тялото на Георги Д., който по същото време тренирал. Пострадалият извадил медицинско за нанесената му лека телесна повреда и причинено временно разстройство на здравето. После завел частно дело срещу побойника.

Подсъдимият Маджарски посещавал редовно спортна зала с уреди за фитнес до болницата в Разлог. На 11 февруари 2015 г. в помещението спортувал и Георги.  Фитнес инструкторът направил забележка на клиента, че упражнението, което прави, не го изпълнява правилно, дал му и съвет как да тренира. Георги обаче не одобрил поведението му и му отвърнал, че е лекар и отлично знае какви упражнения да прави. Инструкторът се отдалечил към един от уредите, за да продължи заниманията си, но в този момент клиентът му подвикнал: „Селски тарикат“. Това разгневило Маджарски, който се върнал и нанесъл удари по тялото и лицето на Георги.

Районният съд в Разлог наложи наказание „пробация“ на побойника, но Окръжен съд – Благоевград го измени в глоба от 1000 лева. Окръжните магистрати взеха предвид чистото съдебно минало на подсъдимия и затова го освободиха от наказателна отговорност.

Той ще трябва да плати на пребития мъж и обезщетение от 1000 лева.

Решението на магистратите е окончателно.

Източник standartnews.com