Камера на Живо от Центъра на Разлог

110 хиляди презерватива и -12 градуса за откриването на олимпийските игри

Секс рекорд ще бъде счупен на Олимпиадата в Пьонгчанг, след като организаторите предвидиха 110 хиляди презерватива за участниците в Игрите. Бройката е с 10 хиляди повече от предходната Олимпиада в Сочи, когато бе използвано рекордно количество предпазни средства.

Сметките показват, че за всеки спортист ще има по 37 презерватива. Това, на фона на среден престой от 8-9 дни, означава, че всеки разполага с поне 4 броя на ден. Презервативите ще бъдат налични на няколко места в олимпийското село, а организаторите увериха, че няма да има проблем с получаването им, тъй като във всяка тоалетна на територията на селото ще има поставени кошници.

Драконовски мерки за сигурност ще бележат днешната официална репетиция за церемонията по откриването. За нея са поканени 20 000 души, сред които доброволците на Игрите, жители на града домакин и официални лица. Едно от изискванията към гостите е да запазят в тайна програмата на церемонията. Ще се следи строго и да няма нерегламентирано заснемане на части от репетицията или пък публично да бъдат обявявани детайли. Домакините са обявили официално, че при нарушаване на забраната може да се стигне и до съдебни действия срещу нарушителите. За да няма опити за кадри от церемонията е забранено в стадиона да се внасят камерите и фотоапарати, а охранителите ще следят и за използване на мобилни телефони и други записващи устройства.
Организаторите очакват по време на генералната репетиция температурата да падне до -12 градуса. Игрите ще бъдат официално открити на 9 февруари, като за тогава прогнозата е температурата да е около -7 градуса, но заради вятъра да бъде много по-студено.

Източник standartnews.com